Sales Leiderschap


Een goede leider verbetert de teamprestaties, maar een groep van verschillende individuen en verwachtingen samenbrengen kan een uitdaging zijn. Op een effectieve manier leiding geven betekent dat je de mensen in je team gefocust, gemotiveerd en met plezier aan het werk houdt, om hun productiviteit af te stemmen op de behoeften van het bedrijf. Dit is zeker gemakkelijker gezegd dan gedaan, met veel factoren die van invloed zijn op de optimale manier om leiding te geven.

Op de moderne werkplek met een groeiende flexibiliteit is een up-to-date leider nodig en soms zelfs een verandering naar leiding geven op afstand. Dus, wat betekent dit voor jou, als leider? Hoe kun je leiderschapsvaardigheden ontwikkelen? Hoe kun je ze aanpassen aan het leiden van een team op afstand, indien nodig? Met onze Sales Leiderschap training ontdek je hoe je jouw team effectief kunt leiden in de steeds veranderende zakelijke omgeving van vandaag.

OPLOSSINGEN VOOR VERSCHILLENDE BEHOEFTEN

KANT-EN-KLAAR OF OP MAAT GEMAAKT

Door jouw behoeften in kaart te brengen, stellen we het perfecte trainingsprogramma samen waarmee je uitdagingen kunt aangaan, zowel individueel als op organisatieniveau. Verschillende trainingsonderwerpen kunnen worden gemengd en samengevoegd tot een trainingsprogramma dat duurzame verandering en groei creëert. Kies tussen verschillende gradaties van maatwerk – modulair of compleet op maat gemaakt.

Het programma


LEIDERSHAP OP AFSTAND – Wat zijn de uitdagingen van het leiden van een team op afstand? Ontdek de risico’s en kansen van werken op afstand.

COMMUNICATIE IS ESSENTIEEL – Leer hoe je verschillende manieren van communicatie kunt gebruiken. Veel factoren beïnvloeden de communicatie tussen twee partijen – we kijken naar de verschillende aspecten van een boodschap en verschillende persoonlijkheidstypes om er maar een paar te noemen.

ACTIEVE COMMUNICATIE – Hoe ga je om met uitdagende communicatie? Actieve communicatie stelt je in staat te communiceren op een manier die je aangenaam en gemakkelijk te begrijpen maakt, zelfs wanneer je notities maakt.

MEESTER IN VIRTUEEL VERGADEREN – In een tijdperk van afstand en afleiding spelen virtuele vergaderingen een sleutelrol – ze zijn de belangrijkste troef die je kunt gebruiken om te coachen en te motiveren, hoe communiceert je om jouw virtuele vergaderingen te optimaliseren?

ADAPTIEF LEIDERSCHAP – Leer hoe je de leiderschapsstijl kunt aanpassen aan verschillende soorten mensen en competentieniveaus.

WEES EEN COACH – Een goede leider geeft het team de kracht door te coachen, duidelijke doelstellingen te bepalen en het team betrokken en gemotiveerd te houden.

HET MANAGEN VAN JE TEAM OP AFSTAND – Van het opzetten van een team op afstand, tot ervoor zorgen dat jouw teamleden gemotiveerd zijn, op één lijn blijven en op de hoogte blijven – leer hoe je jouw team op afstand kunt versterken.

HET OVERWINNEN VAN DIVERSITEITSHINDERNISSEN – Kennis van culturele verschillen en de mogelijkheid om daarmee om te gaan, zijn essentieel voor een effectief leiderschap.

Incompany op maat voor jouw organisatie

Deze training kunnen we ook Incompany verzorgen en hierbij zijn veel mogelijkheden. Graag hebben we persoonlijk contact om de mogelijkheden met jou te verkennen. 

Hoe gaat dat in zijn werk:

ANALYSE & VOORBEREIDING
Intake meetings om de sessies af te stemmen op het verwachtingspatroon en bouwen van specifieke cases.Op maat maken van het programma: de aanpassing van de training met specifieke cases, taal en look & feel. Lokale aanpassing van het programma. Validatie van de sessies door het projectteam.

TRAINING
Het blended training programma bestaat uit korte leermomenten om tussentijds nieuw geleerde vaardigheden beter in de praktijk te kunnen oefenen. Door de theorie in een online leerpad aan te bieden, kunnen we tijdens de workshops vooral veel oefenen met onmiddellijke toepasbare handvatten.

IMPLEMENTATIE & BORGING
Na het training programma willen we samen zorgen dat het geleerde ook in de praktijk zal worden gebracht. We betrekken hiervoor het management al in de ontwikkelfase van het programma. Door KPI’s af te spreken in de voorbereidingsfase,  kunnen we meten en evalueren of we doelstellingen hebben behaald. Tussentijds begeleiden we managers bij het coachen van deelnemers. Bij de evaluatiemeeting geven we aanbevelingen voor eventuele verbetering.

Personal Training leerpad

Het Personal Training leerpad is een combinatie van personal training en digitaal leren. Je kunt leren wanneer en waar het jou uitkomt, met mobiel, laptop en met persoonlijke aandacht van onze sales trainers. We maken gebruik van doelgerichte micro- en macro learning modules,
online kennismeting, action tips en face to face workshops met een sales trainer. Data, tijden en locatie stem je dus af met jouw personal trainer. Meestal duren deze trajecten ongeveer twee maanden.

Hoe gaat dat in zijn werk:

 1. Teams meeting tussen deelnemer en Mercuri Trainer
  • Afstemmen leerdoelstellingen
  • Bepalen leerpad online modules & personal training momenten
 2. Online Micro & Macro Learning
 3. Virtuele of face to face coaching 2 uur + Individueel Actieplan
 4. Online Micro & Macro learning
 5. Virtuele of face to face coaching 2 uur + Individueel Actieplan
 6. On line Micro & Macro learning
 7. Debriefing & evaluatie via Teams meeting

*Bij face to face combineren we de coaching sessies met één sessie van een halve dag

Investering €2080,- per persoon excl. BTW

Veel gestelde vragen


Wat kan ik verwachten te leren in het Effectief Leiderschap trainingsprogramma?

In het Effectief Leiderschap trainingsprogramma leer je essentiële vaardigheden om je team effectief te leiden, zowel fysiek als op afstand. Je ontdekt hoe je communicatie kunt optimaliseren, virtuele vergaderingen kunt managen, en je leiderschapsstijl kunt aanpassen aan verschillende situaties en teamleden. Het programma biedt ook inzicht in het coachen van je team, het overwinnen van diversiteitshindernissen, en het motiveren van medewerkers in een steeds veranderende zakelijke omgeving.

Is er certificering beschikbaar na het voltooien van het leertraject?

Ja, na succesvolle voltooiing van het leertraject ontvang je een certificaat van Mercuri International, wat jouw vaardigheden en kennis in sales leiderschap bevestigt.

Kan ik de training aanpassen aan mijn specifieke branche?

Absoluut, we bieden maatwerkoplossingen aan om te verzekeren dat onze training aansluit bij de unieke behoeften en uitdagingen van jouw branche.

Hoe kan ik mij aanmelden voor het leertraject?

Je kunt je aanmelden door contact op te nemen met ons via mercuri.nl/contact. Wij zullen je door het aanmeldingsproces leiden en alle benodigde informatie verstrekken.

Hoe lang duurt het leertraject?

De meeste deelnemers voltooien ons leertraject binnen twee maanden. Echter, de duur kan variëren afhankelijk van het individuele tempo en de gekozen modules.

KIJK VERDER NAAR ANDERE ONDERWERPEN

Value Based Selling

Lees verder

Remote Selling

Lees verder

Opportunity to Order

Lees verder

Key Account Management

Lees verder