Key Account Management


Naast het “verkopen van veel”, vereist key account management zowel organisatorische als operationele inzet om het goed te doen. Jouw belangrijkste relaties kunnen uitstekende resultaten opleveren, maar alleen met een robuust en gestructureerd relatiebeheerproces.

Het bereiken van excellente prestaties op het gebied van key account management is complexer en belangrijker geworden in het waarborgen van uitmuntende groei. Daarom hebben Mercuri International en de Universiteit van St. Gallen in Zwitserland hun krachten gebundeld om een complete Key Account Management methodologie te ontwikkelen, inclusief:

 • Het implementeren van een systeem voor het key account management van uw bedrijf
 • Corporate alignment met key-account denken
 • Het ontwikkelen van winnende strategieën en tactieken
 • Het ontwikkelen van de SMART-doelstellingen van de key account
 • Key account planning en continue meting
 • Inzicht in het “besluitvormingsteam”(DMU) van de key account
 • De behoefte aan informatiebronnen en de omzetting daarvan in
  zinvolle en toegankelijke bedrijfsinformatie
 • Key account oplossingen
 • Effectieve key account teams

Ons robuuste, uitgebreide en zeer commerciële model richt zich op business-to-business key account management in nationale, internationale en wereldwijde contexten, voor kleine, middelgrote en grote organisaties.

OPLOSSINGEN VOOR VERSCHILLENDE BEHOEFTEN

KANT-EN-KLAAR OF OP MAAT GEMAAKT

Door uw behoeften in kaart te brengen, stellen we het perfecte trainingsprogramma samen waarmee u uw uitdagingen kunt aangaan, zowel individueel als op organisatieniveau. Verschillende trainingsonderwerpen kunnen worden gemengd en samengevoegd tot een trainingsprogramma dat duurzame verandering en groei creëert. Kies tussen verschillende gradaties van maatwerk – modulair of compleet op maat gemaakt.

Het programma


Training voor Key Account Managers

Doel van de training is om de manager te helpen een accountstrategie te ontwikkelen en te implementeren voor een strategische account, aan de hand van een praktisch model en direct toepasbare tools.

Onderwerpen die aan bod komen:

 • Kennis maken met het bewezen succesvolle Key Account Management model,
 • De verschillende onderdelen van een effectieve aanpak voor key accounts: strategie, oplossingen, mensen, managen en meten.
 • Analyseren van de marktontwikkelingen, de klant strategie en de DMU.
 • Maken van een SWOT analyse en een Business Opportunity Matrix
 • Opstellen van een accountplan en het ontwikkelen van de juiste oplossingen (resultaten, activiteiten, competenties).
 • Samenstellen en managen van het (interne) accountteam.
 • Meetbaar maken van het succes van accountmanagement.

Incompany op maat voor jouw organisatie

Deze training kunnen we ook Incompany verzorgen en hierbij zijn veel mogelijkheden. Graag hebben we persoonlijk contact om de mogelijkheden met jou te verkennen. 

Hoe gaat dat in zijn werk:

ANALYSE & VOORBEREIDING
Intake meetings om de sessies af te stemmen op het verwachtingspatroon en bouwen van specifieke cases.Op maat maken van het programma: de aanpassing van de training met specifieke cases, taal en look & feel. Lokale aanpassing van het programma. Validatie van de sessies door het projectteam.

TRAINING
Het blended training programma bestaat uit korte leermomenten om tussentijds nieuw geleerde vaardigheden beter in de praktijk te kunnen oefenen. Door de theorie in een online leerpad aan te bieden, kunnen we tijdens de workshops vooral veel oefenen met onmiddellijke toepasbare handvatten.

IMPLEMENTATIE & BORGING
Na het training programma willen we samen zorgen dat het geleerde ook in de praktijk zal worden gebracht. We betrekken hiervoor het management al in de ontwikkelfase van het programma. Door KPI’s af te spreken in de voorbereidingsfase,  kunnen we meten en evalueren of we doelstellingen hebben behaald. Tussentijds begeleiden we managers bij het coachen van deelnemers. Bij de evaluatiemeeting geven we aanbevelingen voor eventuele verbetering.

Personal Training leerpad

Het Personal Training leerpad is een combinatie van personal training en digitaal leren. Je kunt leren wanneer en waar het jou uitkomt, met mobiel, laptop en met persoonlijke aandacht van onze sales trainers. We maken gebruik van doelgerichte micro- en macro learning modules,
online kennismeting, action tips en face to face workshops met een sales trainer. Data, tijden en locatie stem je dus af met jouw personal trainer. Meestal duren deze trajecten ongeveer twee maanden.

Hoe gaat dat in zijn werk:

 1. Teams meeting tussen deelnemer en Mercuri Trainer
  • Afstemmen leerdoelstellingen
  • Bepalen leerpad online modules & personal training momenten
 2. Online Micro & Macro Learning
 3. Virtuele of face to face coaching 2 uur + Individueel Actieplan
 4. Online Micro & Macro learning
 5. Virtuele of face to face coaching 2 uur + Individueel Actieplan
 6. On line Micro & Macro learning
 7. Debriefing & evaluatie via Teams meeting

*Bij face to face combineren we de coaching sessies met één sessie van een halve dag

Investering €2080,- per persoon excl. BTW

Veel gestelde vragen


Wat kan ik verwachten te leren in het Key Account Management trainingstraject?

Het leertraject biedt een grondige training in het ontwikkelen en implementeren van accountstrategieën, het maken van SWOT-analyses, het opstellen van accountplannen, en het managen en meten van succes in key account management.

Is er certificering beschikbaar na het voltooien van het leertraject?

Ja, na succesvolle voltooiing van het leertraject ontvang je een certificaat van Mercuri International, wat jouw vaardigheden en kennis in key account management bevestigt.

Kan ik de training aanpassen aan mijn specifieke branche?

Absoluut, we bieden maatwerkoplossingen aan om te verzekeren dat onze training aansluit bij de unieke behoeften en uitdagingen van jouw branche.

Hoe kan ik mij aanmelden voor het leertraject?

Je kunt je aanmelden door contact op te nemen met ons via mercuri.nl/contact. Wij zullen je door het aanmeldingsproces leiden en alle benodigde informatie verstrekken.

Hoe lang duurt het leertraject?

De meeste deelnemers voltooien ons leertraject binnen twee maanden. Echter, de duur kan variëren afhankelijk van het individuele tempo en de gekozen modules.

Neem nu contact met ons op om jullie resultaten te verbeteren en jullie verkoopprestaties op te krikken.

Contact