Lyreco – Learning by doing

De uitdaging

Lyreco

Lyreco is er sterk van overtuigd dat in een competitieve markt hun verkoopteams het verschil kunnen maken. Daarom waren ze op zoek naar een nieuwe manier van trainen om met complexere verkoopsituaties om te gaan. Hoewel ze al een groot arsenaal aan trainingsmateriaal en cursussen hadden, werden ze zich ervan bewust dat ze een sterke overstap moesten maken naar Learning by doing in plaats van lesgeven.

Er was een reële behoefte om de interne trainingsprogramma’s te transformeren, maar meer nog wilden ze een duurzame verankering van nieuwe vaardigheden en competenties. In concreet was Lyreco op zoek naar een lange termijn oplossing, om een waardevolle partner te worden in oplossingen voor hun klanten.

Onze oplossing

Samen werd een uitgebreid Train The Trainer programma uitgewerkt; en dit voor verschillende verkoopprofielen en niveaus in de organisatie. Zowel voor Mercuri als voor Lyreco was het belangrijk dat hun vroegere input, hun huidige strategische aanpak en een pragmatische manier van werken tijdens trainingsdagen centraal stonden. Het DNA van dit programma moest het eigen DNA zijn.

Alle belanghebbenden namen deel om te zorgen voor een sterk ingebed Train the Train-programma. Trainers werden getriggerd om een nieuwe kijk te krijgen op hoe de transformatie van verkopers naar business mensen zou moeten zijn.

Met een train de trainer programma werden ze onafhankelijker voor de nabije toekomst, zonder de grip op training en ontwikkeling te verliezen.

Tijdens het proces was een van de belangrijkste elementen om een sterk partnerschap op te bouwen het betrekken van alle niveaus. Input en feedback van iedereen hielp om een sterk programma op te bouwen dat klaar is voor gebruik in de komende jaren.

Het resultaat

LYRECO is niet het enige bedrijf dat nieuwe methoden en concepten zal gebruiken. Er werd een efficiënte omschakeling in de opleidingsaanpak gemaakt en

  1. met deze nieuwe tool wordt Lyreco een leverancier van totaaloplossingen.
  2. hun salesteams krijgen te maken met een gemotiveerd trainingsteam dat hen voortdurend kan helpen bij hun nieuwe manier van verkopen.
  3. duurzame ontwikkeling van vaardigheden en interne expertise, in combinatie met zeer gemotiveerde interne trainers, is Lyreco klaar om “hun verkoop naar een hoger niveau te tillen”.

“Het meest succesvolle aspect was “learning by doing”: minder lesgeven en meer aandacht voor training”.

E-mail: mercuri@mercuri.nl

Tel: +31 88 63728 74