Social selling – Online Netwerken

Social selling – Online Netwerken


De wereld is wezenlijk veranderd in het afgelopen decennium. Dit heeft effect op hoe commerciële organisaties met hun klanten moeten werken, en effect op de wijze waarop ze “verkopen”. Deze verandering heeft de effectiviteit van de traditionele methoden in twijfel gebracht. Zoals bijvoorbeeld koud bellen. Tegelijkertijd heeft het ook deuren geopend naar kansen op het vlak van optimalisatie van de verkoopproductiviteit.

Eén van deze kansen, om de wereld van de verkoper iets makkelijker te maken, zijn er de tools LinkedIn.com & LinkedIn Sales Navigator.

Mercuri International is al in 2015 een strategisch partnership aangegaan met LinkedIn. Dit betekent dat onze trainers geaccrediteerd zijn en het LinkedIn’s InStruct program hebben gevolgd om in naam van LinkedIn de Sales Navigator training te geven. Uiteraard geven we ook training voor de LinkedIn.com basis tool.

OPLOSSINGEN VOOR VERSCHILLENDE BEHOEFTEN

KANT-EN-KLAAR OF OP MAAT GEMAAKT

Door uw behoeften in kaart te brengen, stellen we het perfecte trainingsprogramma samen waarmee u uw uitdagingen kunt aangaan, zowel individueel als op organisatieniveau. Verschillende trainingsonderwerpen kunnen worden gemengd en samengevoegd tot een trainingsprogramma dat duurzame verandering en groei creëert. Kies tussen verschillende gradaties van maatwerk – modulair of compleet op maat gemaakt.

Het programma


 • Wat is Social Selling: do’s en don’ts
 • SSI (Social Selling Index)
 • Maak een sterk en aansprekend profiel voor je doelgroep
 • Verbinding maken met klanten en prospects / / opbouwen van je netwerk (Waarom – Wie – Hoe)
 • Het creëren van effectieve zoekopdrachten op LinkedIn
 • Communiceren met klanten en prospects (Sharing – Publishing)
 • Maak een deelstrategie met de Content matrix
 • Effectief luisteren in je netwerk
 • Pro-actief benaderen van prospects op het juiste moment
 • Link naar het bellen van klanten en het maken van de afspraak
 • Huiswerk; activiteiten plannen en structureren in wekelijkse werkzaamheden
 • Het is mogelijk om de training uit te breiden met LinkedIn Sales Navigator. We hebben gecertificeerde Sales Navigator trainers voor een verdieping op de mogelijkheden van deze tool.
 • Computer erbij en meteen aan de slag!

Incompany op maat voor jouw organisatie

Deze training kunnen we ook Incompany verzorgen en hierbij zijn veel mogelijkheden. Graag hebben we persoonlijk contact om de mogelijkheden met jou te verkennen. 

Hoe gaat dat in zijn werk:

ANALYSE & VOORBEREIDING
Intake meetings om de sessies af te stemmen op het verwachtingspatroon en bouwen van specifieke cases.Op maat maken van het programma: de aanpassing van de training met specifieke cases, taal en look & feel. Lokale aanpassing van het programma. Validatie van de sessies door het projectteam.

TRAINING
Het blended training programma bestaat uit korte leermomenten om tussentijds nieuw geleerde vaardigheden beter in de praktijk te kunnen oefenen. Door de theorie in een online leerpad aan te bieden, kunnen we tijdens de workshops vooral veel oefenen met onmiddellijke toepasbare handvatten.

IMPLEMENTATIE & BORGING
Na het training programma willen we samen zorgen dat het geleerde ook in de praktijk zal worden gebracht. We betrekken hiervoor het management al in de ontwikkelfase van het programma. Door KPI’s af te spreken in de voorbereidingsfase,  kunnen we meten en evalueren of we doelstellingen hebben behaald. Tussentijds begeleiden we managers bij het coachen van deelnemers. Bij de evaluatiemeeting geven we aanbevelingen voor eventuele verbetering.

Personal Training leerpad

Het Personal Training leerpad is een combinatie van personal training en digitaal leren. Je kunt leren wanneer en waar het jou uitkomt, met mobiel, laptop en met persoonlijke aandacht van onze sales trainers. We maken gebruik van doelgerichte micro- en macro learning modules,
online kennismeting, action tips en face to face workshops met een sales trainer. Data, tijden en locatie stem je dus af met jouw personal trainer. Meestal duren deze trajecten ongeveer twee maanden.

Hoe gaat dat in zijn werk:

 1. Teams meeting tussen deelnemer en Mercuri Trainer
  • Afstemmen leerdoelstellingen
  • Bepalen leerpad online modules & personal training momenten
 2. Online Micro & Macro Learning
 3. Virtuele of face to face coaching 2 uur + Individueel Actieplan
 4. Online Micro & Macro learning
 5. Virtuele of face to face coaching 2 uur + Individueel Actieplan
 6. On line Micro & Macro learning
 7. Debriefing & evaluatie via Teams meeting

*Bij face to face combineren we de coaching sessies met één sessie van een halve dag

Investering €2080,- per persoon excl. BTW

Veel gestelde vragen


Wat kan ik verwachten te leren in het Social Selling en Online Netwerken leertraject?

Het leertraject biedt uitgebreide training in het gebruik van LinkedIn en LinkedIn Sales Navigator voor verkoopstrategieën en klantcommunicatie. Je leert onder andere hoe je een sterk profiel creëert, effectief je netwerk opbouwt, proactief prospects benadert, en je verkoopactiviteiten plant en structureert. Daarnaast krijg je praktische handvatten om je verkoopproductiviteit te optimaliseren en duurzame klantrelaties op te bouwen via digitale platforms.

Is er certificering beschikbaar na het voltooien van het leertraject?

Ja, na succesvolle voltooiing van het leertraject ontvang je een certificaat van Mercuri International, wat jouw vaardigheden en kennis in social selling bevestigt.

Kan ik de training aanpassen aan mijn specifieke branche?

Absoluut, we bieden maatwerkoplossingen aan om te verzekeren dat onze training aansluit bij de unieke behoeften en uitdagingen van jouw branche.

Hoe kan ik mij aanmelden voor het leertraject?

Je kunt je aanmelden door contact op te nemen met ons via mercuri.nl/contact. Wij zullen je door het aanmeldingsproces leiden en alle benodigde informatie verstrekken.

Hoe lang duurt het leertraject?

De meeste deelnemers voltooien ons leertraject binnen twee maanden. Echter, de duur kan variëren afhankelijk van het individuele tempo en de gekozen modules.

Contact

Neem nu contact met ons op om jullie resultaten te verbeteren en jullie verkoopprestaties op te krikken.

Contact