Essentiële verkoopvaardigheden

Essentiële verkoopvaardigheden


Voor de beginnende (of iets ervaren) verkoper die klanten bezoekt en wil beschikken over tools en verkoop vaardigheden om het verkoopgesprek effectief te sturen.

Wil je leren hoe je op een natuurlijke en prettige manier effectief de leiding houdt in een verkoop gesprek? Hoe je de juiste vragen stelt om de behoefte van de klant in kaart te brengen? En hoe je deze behoefte kan omzetten naar een concreet aanbod? Dan is deze verkoop training de complete basis waar je naar op zoek bent.

OPLOSSINGEN VOOR VERSCHILLENDE BEHOEFTEN

KANT-EN-KLAAR OF OP MAAT GEMAAKT

Door uw behoeften in kaart te brengen, stellen we het perfecte trainingsprogramma samen waarmee u uw uitdagingen kunt aangaan, zowel individueel als op organisatieniveau. Verschillende trainingsonderwerpen kunnen worden gemengd en samengevoegd tot een trainingsprogramma dat duurzame verandering en groei creëert. Kies tussen verschillende gradaties van maatwerk – modulair of compleet op maat gemaakt.

Het programma


Omschrijving: 

 • Meer rendement door een betere gespreksstructuur tijdens klant- en prospectenbezoeken. 
 • Hoe kun je op een natuurlijke en prettige manier effectief de leiding houden in een verkoop gesprek? 
 • Hoe ga je om met tegenwerpingen?

Inhoud:

 • Voorbereiding van een verkoop gesprek; welke onderwerpen moeten worden besproken?
 • De structuur van een effectief verkoopgesprek.
 • Het in kaart brengen van de klant behoeften.
 • Het koppelen van de behoefte aan het aanbod en de prijs.
 • Afsluiten: koopsignalen en afsluittechnieken.
 • Omgaan met tegenwerpingen, vraagtechnieken en verkoopargumentatie.
 • Non-verbale communicatie

Resultaat:

Meer resultaat uit verkoop gesprekken en op een professionele wijze de behoefte van de klant te vertalen naar een passend aanbod.

Incompany op maat voor jouw organisatie

Deze training kunnen we ook Incompany verzorgen en hierbij zijn veel mogelijkheden. Graag hebben we persoonlijk contact om de mogelijkheden met jou te verkennen. 

Hoe gaat dat in zijn werk:

ANALYSE & VOORBEREIDING
Intake meetings om de sessies af te stemmen op het verwachtingspatroon en bouwen van specifieke cases.Op maat maken van het programma: de aanpassing van de training met specifieke cases, taal en look & feel. Lokale aanpassing van het programma. Validatie van de sessies door het projectteam.

TRAINING
Het blended training programma bestaat uit korte leermomenten om tussentijds nieuw geleerde vaardigheden beter in de praktijk te kunnen oefenen. Door de theorie in een online leerpad aan te bieden, kunnen we tijdens de workshops vooral veel oefenen met onmiddellijke toepasbare handvatten.

IMPLEMENTATIE & BORGING
Na het training programma willen we samen zorgen dat het geleerde ook in de praktijk zal worden gebracht. We betrekken hiervoor het management al in de ontwikkelfase van het programma. Door KPI’s af te spreken in de voorbereidingsfase,  kunnen we meten en evalueren of we doelstellingen hebben behaald. Tussentijds begeleiden we managers bij het coachen van deelnemers. Bij de evaluatiemeeting geven we aanbevelingen voor eventuele verbetering.

Personal Training leerpad

Het Personal Training leerpad is een combinatie van personal training en digitaal leren. Je kunt leren wanneer en waar het jou uitkomt, met mobiel, laptop en met persoonlijke aandacht van onze sales trainers. We maken gebruik van doelgerichte micro- en macro learning modules,
online kennismeting, action tips en face to face workshops met een sales trainer. Data, tijden en locatie stem je dus af met jouw personal trainer. Meestal duren deze trajecten ongeveer twee maanden.

Hoe gaat dat in zijn werk:

 1. Teams meeting tussen deelnemer en Mercuri Trainer
  • Afstemmen leerdoelstellingen
  • Bepalen leerpad online modules & personal training momenten
 2. Online Micro & Macro Learning
 3. Virtuele of face to face coaching 2 uur + Individueel Actieplan
 4. Online Micro & Macro learning
 5. Virtuele of face to face coaching 2 uur + Individueel Actieplan
 6. On line Micro & Macro learning
 7. Debriefing & evaluatie via Teams meeting

*Bij face to face combineren we de coaching sessies met één sessie van een halve dag

Investering €2080,- per persoon excl. BTW

Veel gestelde vragen


Wat kan ik verwachten te leren in het Essentiële Verkoopvaardigheden leertraject?

Het leertraject biedt een grondige training in het effectief voeren van verkoopgesprekken, omgaan met tegenwerpingen, en het vertalen van klantbehoeften naar concrete aanbiedingen. Je leert technieken om op een natuurlijke en prettige manier de leiding te houden in verkoopgesprekken en hoe je de juiste vragen stelt om de klantbehoeften in kaart te brengen.

Is er certificering beschikbaar na het voltooien van het leertraject?

Ja, na succesvolle voltooiing van het leertraject ontvang je een certificaat van Mercuri International, wat jouw vaardigheden en kennis in essentiële verkoopvaardigheden bevestigt.

Kan ik de training aanpassen aan mijn specifieke branche?

Absoluut, we bieden maatwerkoplossingen aan om te verzekeren dat onze training aansluit bij de unieke behoeften en uitdagingen van jouw branche.

Hoe kan ik mij aanmelden voor het leertraject?

Je kunt je aanmelden door contact op te nemen met ons via mercuri.nl/contact. Wij zullen je door het aanmeldingsproces leiden en alle benodigde informatie verstrekken.

Hoe lang duurt het leertraject?

De meeste deelnemers voltooien ons leertraject binnen twee maanden. Echter, de duur kan variëren afhankelijk van het individuele tempo en de gekozen modules.

Neem nu contact met ons op om jullie resultaten te verbeteren en jullie verkoopprestaties op te krikken.

Contact