Training Six Battlefields – Win de concurrentiestrijd met koude acquisitie

Six Battlefields – Win de concurrentiestrijd met koude acquisitie


De meeste bedrijven opereren tegenwoordig op gevestigde markten waar het van essentieel belang is om consequent de concurrentie te overwinnen. (Potentiële) klanten staan over het algemeen al positief tegenover hun huidige partner, dus het gaat om een mentaliteitsverandering.
SWOT-analyses, positionering en waardeproposities van marketingafdelingen volstaan vaak niet meer.

Hier komt Mercuri’s nieuw ontwikkelde Six Battlefields concept in beeld. Het concept onderscheidt zes gebieden waarop het van essentieel belang is zich te meten met de concurrentie om indruk te maken op de klant met koude acquisitie. Elk battlefield vereist specifieke conversatiestrategieën om succes te behalen op de concurrentie en de klant uit de “alles is hetzelfde” apathie te halen.

Een krachtige methodologie

De meeste bedrijven zijn gevestigd in volwassen markten. Wanneer u als bedrijf wilt groeien is het in eerste plaats belangrijk om marktaandeel op de concurrentie te winnen. In dit opzicht heeft de (potentiële) klant meestal een positieve houding ten opzichte van zijn huidige partner. Bij koude acquisitie is het dus belangrijk om de manier van denken van de klant te veranderen.

De traditionele SWOT-analyse, positionerings- en de waardeproposities die door de marketingafdeling zijn gemaakt, helpen niet meer. Ze richten zich op de totale markt, niet op de specifieke concurrent. Daarnaast ondersteunen ze de perceptie van de klant dat uiteindelijk alle leveranciers vergelijkbaar zijn.

Als we aandachtig kijken, tonen de profielen van de concurrenten verschillende sterktes en zwaktes. Daar moeten de verkoopteams op voorbereid zijn.

Zij hebben behoefte aan een masterplan, dat aangeeft op welke “Battlefields” ze de confrontatie met de concurrentie moeten aangaan om groei voor hun eigen bedrijf te genereren. Best presterende organisaties herkennen systematisch hun key accounts.

OPLOSSINGEN VOOR VERSCHILLENDE BEHOEFTEN

KANT-EN-KLAAR OF OP MAAT GEMAAKT

Door jouw behoeften in kaart te brengen, stellen we het perfecte trainingsprogramma samen waarmee je uitdagingen kunt aangaan, zowel individueel als op organisatieniveau. Verschillende trainingsonderwerpen kunnen worden gemengd en samengevoegd tot een trainingsprogramma dat duurzame verandering en groei creëert. Kies tussen verschillende gradaties van maatwerk – modulair of compleet op maat gemaakt.

Het programma


Het concept

Dit is waar het “Six Battlefields” concept, ontwikkeld door Mercuri International, oplossingen biedt. Het identificeert zes “Battlefields” waarin je jezelf moet meten tegenover de concurrentie om de klant te kunnen overtuigen. Elke “Battlefield” vereist een specifieke benaderingsstrategie die ons met succes onderscheidt van de concurrent en die de klant uit zijn “iedereen is vergelijkbaar” overtuiging haalt.

Een trainingsconcept zonder grafieken, hand-outs of PPT-presentaties. Pure interactie met de deelnemers aan de hand van een flipchart en gepresenteerd door een ervaren trainer. De doelgroep bestaat uit verkopers en product- en marketingmanagers. De resultaten kunnen al de volgende ochtend worden geïmplementeerd!

Incompany op maat voor jouw organisatie

Deze training kunnen we ook Incompany verzorgen en hierbij zijn veel mogelijkheden. Graag hebben we persoonlijk contact om de mogelijkheden met jou te verkennen. 

Hoe gaat dat in zijn werk:

ANALYSE & VOORBEREIDING
Intake meetings om de sessies af te stemmen op het verwachtingspatroon en bouwen van specifieke cases.Op maat maken van het programma: de aanpassing van de training met specifieke cases, taal en look & feel. Lokale aanpassing van het programma. Validatie van de sessies door het projectteam.

TRAINING
Het blended training programma bestaat uit korte leermomenten om tussentijds nieuw geleerde vaardigheden beter in de praktijk te kunnen oefenen. Door de theorie in een online leerpad aan te bieden, kunnen we tijdens de workshops vooral veel oefenen met onmiddellijke toepasbare handvatten.

IMPLEMENTATIE & BORGING
Na het training programma willen we samen zorgen dat het geleerde ook in de praktijk zal worden gebracht. We betrekken hiervoor het management al in de ontwikkelfase van het programma. Door KPI’s af te spreken in de voorbereidingsfase,  kunnen we meten en evalueren of we doelstellingen hebben behaald. Tussentijds begeleiden we managers bij het coachen van deelnemers. Bij de evaluatiemeeting geven we aanbevelingen voor eventuele verbetering.

Personal Training leerpad

Het Personal Training leerpad is een combinatie van personal training en digitaal leren. Je kunt leren wanneer en waar het jou uitkomt, met mobiel, laptop en met persoonlijke aandacht van onze sales trainers. We maken gebruik van doelgerichte micro- en macro learning modules,
online kennismeting, action tips en face to face workshops met een sales trainer. Data, tijden en locatie stem je dus af met jouw personal trainer. Meestal duren deze trajecten ongeveer twee maanden.

Hoe gaat dat in zijn werk:

 1. Teams meeting tussen deelnemer en Mercuri Trainer
  • Afstemmen leerdoelstellingen
  • Bepalen leerpad online modules & personal training momenten
 2. Online Micro & Macro Learning
 3. Virtuele of face to face coaching 2 uur + Individueel Actieplan
 4. Online Micro & Macro learning
 5. Virtuele of face to face coaching 2 uur + Individueel Actieplan
 6. On line Micro & Macro learning
 7. Debriefing & evaluatie via Teams meeting

*Bij face to face combineren we de coaching sessies met één sessie van een halve dag

Investering €2080,- per persoon excl. BTW

Veel gestelde vragen


Wat kan ik verwachten te leren in het “Six Battlefields” leertraject?

Het leertraject biedt diepgaande training in specifieke verkoopstrategieën die je helpen om je concurrenten te overtreffen op zes cruciale gebieden. Je leert hoe je de klant uit de “alles is hetzelfde” mentaliteit haalt en hen overtuigt om voor jouw bedrijf te kiezen.

Is er certificering beschikbaar na het voltooien van het leertraject?

Ja, na succesvolle voltooiing van het leertraject ontvang je een certificaat van Mercuri International, dat jouw vaardigheden en kennis in de “Six Battlefields” methodologie bevestigt.

Kan ik de training aanpassen aan mijn specifieke branche?

Absoluut, we bieden maatwerkoplossingen aan om te verzekeren dat onze training aansluit bij de unieke behoeften en uitdagingen van jouw branche.

Hoe kan ik mij aanmelden voor het leertraject?

Je kunt je aanmelden door contact op te nemen met ons via mercuri.nl/contact. Wij zullen je door het aanmeldingsproces leiden en alle benodigde informatie verstrekken.

Hoe lang duurt het leertraject?

De meeste deelnemers voltooien ons leertraject binnen twee maanden. Echter, de duur kan variëren afhankelijk van het individuele tempo en de gekozen modules.

Neem nu contact met ons op om jullie resultaten te verbeteren en jullie verkoopprestaties op te krikken.

Contact