Slagvaardig onderhandelen


Iedere verkoper komt regelmatig in een onderhandeling met een klant terecht. We denken dan vaak aan prijs maar het gaat hier ook om bijvoorbeeld de te leveren diensten, voorwaarden, levertijd en de termijn van het contract. Een cruciaal moment, vaak aan het einde van een lang traject, waar het belangrijk is voor beide partijen om tot een deal te komen.

Met onze technieken en methodieken van Slagvaardig Onderhandelen krijg je vaardigheden om succesvol te zijn in die laatste fase van een verkooptraject.

OPLOSSINGEN VOOR VERSCHILLENDE BEHOEFTEN

KANT-EN-KLAAR OF OP MAAT GEMAAKT

Door uw behoeften in kaart te brengen, stellen we het perfecte trainingsprogramma samen waarmee u uw uitdagingen kunt aangaan, zowel individueel als op organisatieniveau. Verschillende trainingsonderwerpen kunnen worden gemengd en samengevoegd tot een trainingsprogramma dat duurzame verandering en groei creëert. Kies tussen verschillende gradaties van maatwerk – modulair of compleet op maat gemaakt.

Het programma


Resultaat:

 • Je krijgt inzicht in de technieken en tactieken die beide partijen inzetten, waardoor je meer bereikt in zakelijke onderhandelingen.
 • Je krijgt inzicht in de verschillende factoren die een onderhandeling kunnen beïnvloeden.
 • Je leert je eigen onderhandelingsstijl kennen.
 • Je weet jouw stijl beter af te stemmen op die van je gesprekspartner.

Onderwerpen die aan bod komen:

 • Doorgronden van het onderhandelingsproces aan de hand van inhoud, macht, klimaat en procedures.
 • De voorbereiding en uitvoering van een onderhandeling.
 • Verschillende onderhandeling- en communicatiestijlen en de impact daarvan op de onderhandelingsposities.
 • Inzicht in belangenbepalende posities in onderhandelingen.
 • Analyse van jouw persoonlijke onderhandelingsstijl en het vergroten van je bandbreedte in onderhandelingen.
 • Inzicht in psychologische factoren bij onderhandelen. Tijdens de training wordt gewerkt met tests, discussies, rollenspellen en opdrachten om de theorie toe te passen in de praktijk.

Incompany op maat voor jouw organisatie

Deze training kunnen we ook Incompany verzorgen en hierbij zijn veel mogelijkheden. Graag hebben we persoonlijk contact om de mogelijkheden met jou te verkennen. 

Hoe gaat dat in zijn werk:

ANALYSE & VOORBEREIDING
Intake meetings om de sessies af te stemmen op het verwachtingspatroon en bouwen van specifieke cases.Op maat maken van het programma: de aanpassing van de training met specifieke cases, taal en look & feel. Lokale aanpassing van het programma. Validatie van de sessies door het projectteam.

TRAINING
Het blended training programma bestaat uit korte leermomenten om tussentijds nieuw geleerde vaardigheden beter in de praktijk te kunnen oefenen. Door de theorie in een online leerpad aan te bieden, kunnen we tijdens de workshops vooral veel oefenen met onmiddellijke toepasbare handvatten.

IMPLEMENTATIE & BORGING
Na het training programma willen we samen zorgen dat het geleerde ook in de praktijk zal worden gebracht. We betrekken hiervoor het management al in de ontwikkelfase van het programma. Door KPI’s af te spreken in de voorbereidingsfase,  kunnen we meten en evalueren of we doelstellingen hebben behaald. Tussentijds begeleiden we managers bij het coachen van deelnemers. Bij de evaluatiemeeting geven we aanbevelingen voor eventuele verbetering.

Personal Training leerpad

Het Personal Training leerpad is een combinatie van personal training en digitaal leren. Je kunt leren wanneer en waar het jou uitkomt, met mobiel, laptop en met persoonlijke aandacht van onze sales trainers. We maken gebruik van doelgerichte micro- en macro learning modules,
online kennismeting, action tips en face to face workshops met een sales trainer. Data, tijden en locatie stem je dus af met jouw personal trainer. Meestal duren deze trajecten ongeveer twee maanden.

Hoe gaat dat in zijn werk:

 1. Teams meeting tussen deelnemer en Mercuri Trainer
  • Afstemmen leerdoelstellingen
  • Bepalen leerpad online modules & personal training momenten
 2. Online Micro & Macro Learning
 3. Virtuele of face to face coaching 2 uur + Individueel Actieplan
 4. Online Micro & Macro learning
 5. Virtuele of face to face coaching 2 uur + Individueel Actieplan
 6. On line Micro & Macro learning
 7. Debriefing & evaluatie via Teams meeting

*Bij face to face combineren we de coaching sessies met één sessie van een halve dag

Investering €2080,- per persoon excl. BTW

Veel gestelde vragen


Wat kan ik verwachten te leren in het Slagvaardig Onderhandelen leertraject?

Het leertraject biedt een diepgaande training in onderhandelingstechnieken en -tactieken. Je leert hoe je inzicht krijgt in de onderhandelingsstrategieën van beide partijen, hoe verschillende factoren een onderhandeling kunnen beïnvloeden en hoe je jouw stijl kunt afstemmen op die van je gesprekspartner.

Is er certificering beschikbaar na het voltooien van het leertraject?

Ja, na succesvolle voltooiing van het leertraject ontvang je een certificaat van Mercuri International, wat jouw vaardigheden en kennis in slagvaardig onderhandelen bevestigt.

Kan ik de training aanpassen aan mijn specifieke branche?

Absoluut, we bieden maatwerkoplossingen aan om te verzekeren dat onze training aansluit bij de unieke behoeften en uitdagingen van jouw branche.

Hoe kan ik mij aanmelden voor het leertraject?

Je kunt je aanmelden door contact op te nemen met ons via mercuri.nl/contact. Wij zullen je door het aanmeldingsproces leiden en alle benodigde informatie verstrekken.

Hoe lang duurt het leertraject?

De meeste deelnemers voltooien ons leertraject binnen twee maanden. Echter, de duur kan variëren afhankelijk van het individuele tempo en de gekozen modules.

Neem nu contact met ons op om jullie resultaten te verbeteren en jullie verkoopprestaties op te krikken.

Contact