Sales Activiteiten Planning


Het systematisch plannen en volgen van meerdere verkoopkansen is een van de belangrijkste activiteiten voor verkoopsucces. Van de evaluatie van de huidige mogelijkheden tot het proces van eerste contact tot en met uiteindelijke opdracht.  Hoe succesvol ben je in de stappen van dit proces? Kortom hoe behaal je met meer zekerheid je verkoopdoelstellingen?

Krijg inzicht in de variabelen die het succes in verkoop bepalen; breng het klantenbestand in kaart en verdeel de beschikbare tijd zo efficiënt mogelijk over prospecten en klanten. Maak een eigen verkoopplan!

OPLOSSINGEN VOOR VERSCHILLENDE BEHOEFTEN

KANT-EN-KLAAR OF OP MAAT GEMAAKT

Door uw behoeften in kaart te brengen, stellen we het perfecte trainingsprogramma samen waarmee u uw uitdagingen kunt aangaan, zowel individueel als op organisatieniveau. Verschillende trainingsonderwerpen kunnen worden gemengd en samengevoegd tot een trainingsprogramma dat duurzame verandering en groei creëert. Kies tussen verschillende gradaties van maatwerk – modulair of compleet op maat gemaakt.

Het programma


Onderwerpen die aan bod komen:

 • De relatie tussen resultaten, activiteiten en competenties.
 • Het planningsmodel als basis voor het individuele verkoopplan
 • Segmenteren van een klantenbestand en keuzes maken in de bewerkingen ervan.
 • Planmatig acquireren.
 • Een eigen verkoopplan maken.
 • Inschatten van potentiële omzet in de pipeline.
 • Planmatig opbouwen van klantrelaties.
 • Presenteren van jouw persoonlijke verkoopplan.

Resultaat:

 • Je bent in staat om je klantportfolio in kaart te brengen en te managen.
 • Je bent in staat prioriteiten te stellen en een actieplan te maken, op basis waarvan klanten en prospects worden bewerkt met de passende product- of dienstenpropositie.
 • Je maakt de effectiviteit van je eigen verkoopinspanningen inzichtelijk en signaleert verbeterpunten.
 • Je bent in staat om een “backward” planning te maken, waardoor je met meer zekerheid je doelstellingen realiseert.
 • Je leert keuzes te maken in de bewerking van klanten en prospects.

Incompany op maat voor jouw organisatie

Deze training kunnen we ook Incompany verzorgen en hierbij zijn veel mogelijkheden. Graag hebben we persoonlijk contact om de mogelijkheden met jou te verkennen. 

Hoe gaat dat in zijn werk:

ANALYSE & VOORBEREIDING
Intake meetings om de sessies af te stemmen op het verwachtingspatroon en bouwen van specifieke cases.Op maat maken van het programma: de aanpassing van de training met specifieke cases, taal en look & feel. Lokale aanpassing van het programma. Validatie van de sessies door het projectteam.

TRAINING
Het blended training programma bestaat uit korte leermomenten om tussentijds nieuw geleerde vaardigheden beter in de praktijk te kunnen oefenen. Door de theorie in een online leerpad aan te bieden, kunnen we tijdens de workshops vooral veel oefenen met onmiddellijke toepasbare handvatten.

IMPLEMENTATIE & BORGING
Na het training programma willen we samen zorgen dat het geleerde ook in de praktijk zal worden gebracht. We betrekken hiervoor het management al in de ontwikkelfase van het programma. Door KPI’s af te spreken in de voorbereidingsfase,  kunnen we meten en evalueren of we doelstellingen hebben behaald. Tussentijds begeleiden we managers bij het coachen van deelnemers. Bij de evaluatiemeeting geven we aanbevelingen voor eventuele verbetering.

Personal Training leerpad

Het Personal Training leerpad is een combinatie van personal training en digitaal leren. Je kunt leren wanneer en waar het jou uitkomt, met mobiel, laptop en met persoonlijke aandacht van onze sales trainers. We maken gebruik van doelgerichte micro- en macro learning modules,
online kennismeting, action tips en face to face workshops met een sales trainer. Data, tijden en locatie stem je dus af met jouw personal trainer. Meestal duren deze trajecten ongeveer twee maanden.

Hoe gaat dat in zijn werk:

 1. Teams meeting tussen deelnemer en Mercuri Trainer
  • Afstemmen leerdoelstellingen
  • Bepalen leerpad online modules & personal training momenten
 2. Online Micro & Macro Learning
 3. Virtuele of face to face coaching 2 uur + Individueel Actieplan
 4. Online Micro & Macro learning
 5. Virtuele of face to face coaching 2 uur + Individueel Actieplan
 6. On line Micro & Macro learning
 7. Debriefing & evaluatie via Teams meeting

*Bij face to face combineren we de coaching sessies met één sessie van een halve dag

Investering €2080,- per persoon excl. BTW

Veel gestelde vragen


Wat kan ik verwachten te leren in het Sales Activiteiten Planning programma?

Het Sales Activiteiten Planning programma biedt diepgaand inzicht in het systematisch plannen en beheren van verkoopkansen. Je leert hoe je jouw klantportfolio in kaart brengt, prioriteiten stelt, een actieplan maakt, en effectief klantrelaties opbouwt en beheert. Het programma behandelt onder andere de relatie tussen resultaten, activiteiten en competenties, het opstellen van een individueel verkoopplan, en het inschatten van potentiële omzet in de pipeline. Hierdoor kun je met meer zekerheid je verkoopdoelstellingen realiseren en verbeterpunten in je verkoopinspanningen signaleren.

Is er certificering beschikbaar na het voltooien van het leertraject?

Ja, na succesvolle voltooiing van het leertraject ontvang je een certificaat van Mercuri International, wat jouw vaardigheden en kennis in Sales activiteiten planning bevestigt.

Kan ik de training aanpassen aan mijn specifieke branche?

Absoluut, we bieden maatwerkoplossingen aan om te verzekeren dat onze training aansluit bij de unieke behoeften en uitdagingen van jouw branche.

Hoe kan ik mij aanmelden voor het leertraject?

Je kunt je aanmelden door contact op te nemen met ons via mercuri.nl/contact. Wij zullen je door het aanmeldingsproces leiden en alle benodigde informatie verstrekken.

Hoe lang duurt het leertraject?

De meeste deelnemers voltooien ons leertraject binnen twee maanden. Echter, de duur kan variëren afhankelijk van het individuele tempo en de gekozen modules.

Contact

Neem nu contact met ons op om jullie resultaten te verbeteren en jullie verkoopprestaties op te krikken.

Contact