Klantgerichte Dienstverlening


Veel mensen met een commerciële rol zijn uit zichzelf zeer klantgericht en empathisch maar zouden graag willen weten hoe zij nog meer tevreden klanten kunnen krijgen. Trend is dat de klant steeds meer verwacht en veeleisender wordt. Hoe ga je hiermee om? Bij Klantgerichte Dienstverlening geven we structuur en methodieken om effectiever en succesvoller te worden.  

We doen dit met een bewezen succesvolle aanpak waar we niet alleen mensen trainen maar focus hebben op lange termijn verandering en resultaat. We geloven hierbij niet in één standaard aanpak want we houden rekening met de competenties die mensen al beheersen, het bestaande activiteiten in het sales proces, de waarde waar u het verschil maakt bij uw klanten en het management die een belangrijke verantwoordelijkheid heeft in elke verandering in de sales strategie.

OPLOSSINGEN VOOR VERSCHILLENDE BEHOEFTEN

KANT-EN-KLAAR OF OP MAAT GEMAAKT

Door uw behoeften in kaart te brengen, stellen we het perfecte trainingsprogramma samen waarmee u uw uitdagingen kunt aangaan, zowel individueel als op organisatieniveau. Verschillende trainingsonderwerpen kunnen worden gemengd en samengevoegd tot een trainingsprogramma dat duurzame verandering en groei creëert. Kies tussen verschillende gradaties van maatwerk – modulair of compleet op maat gemaakt.

Het programma


Inhoud

 • Klanten behouden door het verlenen van service
 • De structuur van een klantgericht commercieel gesprek
 • De opening en de beeldvorming binnen een klantgericht gesprek
 • Vraag- en luistertechnieken, omgaan met vragen van de klant
 • Do’s en de don’ts
 • Voorbereiding van een gesprek
 • Levertijd verkopen
 • Aanvullend verkopen bij het noteren van de orders
 • Klachten behandeling en effectief klachten afhandelen

Resultaat

 •  Je verbetert de kwaliteit van jouw contacten met klanten en bent in staat klantgericht te denken en te handelen aan de telefoon.
 • Je wordt je bewust van jouw klantgerichtheid en hoe je deze kunt verbeteren.
 • Je krijgt meer inzicht in de verwachtingen van de klant en hoe je hier invulling aan kunt geven.
 • Je weet klachten naar tevredenheid op te lossen.

Incompany op maat voor jouw organisatie

Deze training kunnen we ook Incompany verzorgen en hierbij zijn veel mogelijkheden. Graag hebben we persoonlijk contact om de mogelijkheden met jou te verkennen. 

Hoe gaat dat in zijn werk:

ANALYSE & VOORBEREIDING
Intake meetings om de sessies af te stemmen op het verwachtingspatroon en bouwen van specifieke cases.Op maat maken van het programma: de aanpassing van de training met specifieke cases, taal en look & feel. Lokale aanpassing van het programma. Validatie van de sessies door het projectteam.

TRAINING
Het blended training programma bestaat uit korte leermomenten om tussentijds nieuw geleerde vaardigheden beter in de praktijk te kunnen oefenen. Door de theorie in een online leerpad aan te bieden, kunnen we tijdens de workshops vooral veel oefenen met onmiddellijke toepasbare handvatten.

IMPLEMENTATIE & BORGING
Na het training programma willen we samen zorgen dat het geleerde ook in de praktijk zal worden gebracht. We betrekken hiervoor het management al in de ontwikkelfase van het programma. Door KPI’s af te spreken in de voorbereidingsfase,  kunnen we meten en evalueren of we doelstellingen hebben behaald. Tussentijds begeleiden we managers bij het coachen van deelnemers. Bij de evaluatiemeeting geven we aanbevelingen voor eventuele verbetering.

Personal Training leerpad

Het Personal Training leerpad is een combinatie van personal training en digitaal leren. Je kunt leren wanneer en waar het jou uitkomt, met mobiel, laptop en met persoonlijke aandacht van onze sales trainers. We maken gebruik van doelgerichte micro- en macro learning modules,
online kennismeting, action tips en face to face workshops met een sales trainer. Data, tijden en locatie stem je dus af met jouw personal trainer. Meestal duren deze trajecten ongeveer twee maanden.

Hoe gaat dat in zijn werk:

 1. Teams meeting tussen deelnemer en Mercuri Trainer
  • Afstemmen leerdoelstellingen
  • Bepalen leerpad online modules & personal training momenten
 2. Online Micro & Macro Learning
 3. Virtuele of face to face coaching 2 uur + Individueel Actieplan
 4. Online Micro & Macro learning
 5. Virtuele of face to face coaching 2 uur + Individueel Actieplan
 6. On line Micro & Macro learning
 7. Debriefing & evaluatie via Teams meeting

*Bij face to face combineren we de coaching sessies met één sessie van een halve dag

Investering €2080,- per persoon excl. BTW

Veel gestelde vragen


Wat kan ik verwachten te leren in het programma Klantgerichte Dienstverlening?

Het programma biedt uitgebreide training in klantgerichte verkooptechnieken, waaronder het behouden van klanten door goede service, het effectief voeren van klantgerichte commerciële gesprekken, en het professioneel afhandelen van klachten. Daarnaast leer je hoe je klantverwachtingen kunt overtreffen en jouw klantgerichtheid verder kunt ontwikkelen voor betere resultaten in de praktijk.

Is er certificering beschikbaar na het voltooien van het leertraject?

Ja, na succesvolle voltooiing van het leertraject ontvang je een certificaat van Mercuri International, wat jouw vaardigheden en kennis in klantgerichte dienstverlening bevestigt.

Kan ik de training aanpassen aan mijn specifieke branche?

Absoluut, we bieden maatwerkoplossingen aan om te verzekeren dat onze training aansluit bij de unieke behoeften en uitdagingen van jouw branche.

Hoe kan ik mij aanmelden voor het leertraject?

Je kunt je aanmelden door contact op te nemen met ons via mercuri.nl/contact. Wij zullen je door het aanmeldingsproces leiden en alle benodigde informatie verstrekken.

Hoe lang duurt het leertraject?

De meeste deelnemers voltooien ons leertraject binnen twee maanden. Echter, de duur kan variëren afhankelijk van het individuele tempo en de gekozen modules.

Contact

Neem nu contact met ons op om jullie resultaten te verbeteren en jullie verkoopprestaties op te krikken.

Contact