Training Customer Service – Verkoop binnendienst van Reactief naar Pro-actief

Customer Service – Verkoop binnendienst van Reactief naar Pro-actief


We zien in veel sales organisaties dat verkoop binnendienst afdelingen meer verantwoordelijkheid moeten gaan dragen voor het beheer van klanten en prospects. Want hoe waardevol is het als de mensen die dagelijks veel contact hebben met klanten en prospects;

 • nieuwe kansen signaleren,
 • up- en cross selling doen,
 • slapende klanten reactiveren
 • en offertes succesvol opvolgen?
  Maar hoe kun je een verkoop binnendienst afdeling helpen om deze transitie te maken waarbij er gewend is vooral reactief te werken?

OPLOSSINGEN VOOR VERSCHILLENDE BEHOEFTEN

KANT-EN-KLAAR OF OP MAAT GEMAAKT

Door jouw behoeften in kaart te brengen, stellen we het perfecte trainingsprogramma samen waarmee je uitdagingen kunt aangaan, zowel individueel als op organisatieniveau. Verschillende trainingsonderwerpen kunnen worden gemengd en samengevoegd tot een trainingsprogramma dat duurzame verandering en groei creëert. Kies tussen verschillende gradaties van maatwerk – modulair of compleet op maat gemaakt.

Het programma


Mercuri International heeft veel ervaring met het bieden van hulp bij deze verandering. We kunnen een op maat programma maken dat bijdraagt aan de ontwikkeling van de commerciële gespreksvaardigheden en proactieve houding, gericht op:

 • Mindset
 • Structuur in een klant gesprek
 • Pro-actief benaderen van nieuwe klanten, aanvragen en offertes (vraagtechnieken)
 • Up- en cross selling bij klanten (koopsignalen herkennen en acteren)
 • Benaderen van ‘slapende klanten’
 • Omgaan met weerstanden bij pro-actief benaderen

Incompany op maat voor jouw organisatie

Deze training kunnen we ook Incompany verzorgen en hierbij zijn veel mogelijkheden. Graag hebben we persoonlijk contact om de mogelijkheden met jou te verkennen. 

Hoe gaat dat in zijn werk:

ANALYSE & VOORBEREIDING
Intake meetings om de sessies af te stemmen op het verwachtingspatroon en bouwen van specifieke cases.Op maat maken van het programma: de aanpassing van de training met specifieke cases, taal en look & feel. Lokale aanpassing van het programma. Validatie van de sessies door het projectteam.

TRAINING
Het blended training programma bestaat uit korte leermomenten om tussentijds nieuw geleerde vaardigheden beter in de praktijk te kunnen oefenen. Door de theorie in een online leerpad aan te bieden, kunnen we tijdens de workshops vooral veel oefenen met onmiddellijke toepasbare handvatten.

IMPLEMENTATIE & BORGING
Na het training programma willen we samen zorgen dat het geleerde ook in de praktijk zal worden gebracht. We betrekken hiervoor het management al in de ontwikkelfase van het programma. Door KPI’s af te spreken in de voorbereidingsfase,  kunnen we meten en evalueren of we doelstellingen hebben behaald. Tussentijds begeleiden we managers bij het coachen van deelnemers. Bij de evaluatiemeeting geven we aanbevelingen voor eventuele verbetering.

Personal Training leerpad

Het Personal Training leerpad is een combinatie van personal training en digitaal leren. Je kunt leren wanneer en waar het jou uitkomt, met mobiel, laptop en met persoonlijke aandacht van onze sales trainers. We maken gebruik van doelgerichte micro- en macro learning modules,
online kennismeting, action tips en face to face workshops met een sales trainer. Data, tijden en locatie stem je dus af met jouw personal trainer. Meestal duren deze trajecten ongeveer twee maanden.

Hoe gaat dat in zijn werk:

 1. Teams meeting tussen deelnemer en Mercuri Trainer
  • Afstemmen leerdoelstellingen
  • Bepalen leerpad online modules & personal training momenten
 2. Online Micro & Macro Learning
 3. Virtuele of face to face coaching 2 uur + Individueel Actieplan
 4. Online Micro & Macro learning
 5. Virtuele of face to face coaching 2 uur + Individueel Actieplan
 6. On line Micro & Macro learning
 7. Debriefing & evaluatie via Teams meeting

*Bij face to face combineren we de coaching sessies met één sessie van een halve dag

Investering €2080,- per persoon excl. BTW

Veel gestelde vragen


Wat kan ik verwachten te leren in het Customer Service – Verkoop binnendienst leertraject?

In dit leertraject leer je hoe je proactief klantrelaties kunt beheren, nieuwe verkoopkansen kunt signaleren, up- en cross selling kunt uitvoeren, en slapende klanten kunt reactiveren. Ook worden je vaardigheden in klantgesprekken en het omgaan met weerstanden versterkt, zodat je effectiever en doelgerichter kunt werken.

Is er certificering beschikbaar na het voltooien van het leertraject?

Ja, na succesvolle voltooiing van het leertraject ontvang je een certificaat van Mercuri International, wat jouw vaardigheden en kennis in customer service bevestigt.

Kan ik de training aanpassen aan mijn specifieke branche?

Absoluut, we bieden maatwerkoplossingen aan om te verzekeren dat onze training aansluit bij de unieke behoeften en uitdagingen van jouw branche.

Hoe kan ik mij aanmelden voor het leertraject?

Je kunt je aanmelden door contact op te nemen met ons via mercuri.nl/contact. Wij zullen je door het aanmeldingsproces leiden en alle benodigde informatie verstrekken.

Hoe lang duurt het leertraject?

De meeste deelnemers voltooien ons leertraject binnen twee maanden. Echter, de duur kan variëren afhankelijk van het individuele tempo en de gekozen modules.

ContactContact

Neem nu contact met ons op om jullie resultaten te verbeteren en jullie verkoopprestaties op te krikken.

Contact