Consultative Selling


Als verkoper word je uitgenodigd voor een gesprek en je blijkt één van de vele personen waar de prospect mee in gesprek gaat. De prospect wil met een aantal specialisten zoals jij in gesprek maar zegt geen voorkeur voor jou te hebben en ziet weinig verschil tussen de aanbieders. Wat is je strategie om je te onderscheiden en te overtuigen dat jij de voorkeur krijgt?

Hoe je in deze situatie succesvol kunt zijn en je met jouw expertise te onderscheiden van de concurrentie leer je met onze Consultative Selling aanpak.

OPLOSSINGEN VOOR VERSCHILLENDE BEHOEFTEN

KANT-EN-KLAAR OF OP MAAT GEMAAKT

Door uw behoeften in kaart te brengen, stellen we het perfecte trainingsprogramma samen waarmee u uw uitdagingen kunt aangaan, zowel individueel als op organisatieniveau. Verschillende trainingsonderwerpen kunnen worden gemengd en samengevoegd tot een trainingsprogramma dat duurzame verandering en groei creëert. Kies tussen verschillende gradaties van maatwerk – modulair of compleet op maat gemaakt.

Het programma


Inhoud:

 • Wat is Consultative Selling en wanneer pas je Consultative Selling toe?
 • Hoe pas je Consultative Selling toe?
 • Hoe kun je je eigen organisatie positioneren op een onderscheidende manier?
 • Hoe kun je de toegevoegde waarde die de klant verlangt beter in kaart brengen?
 • Hoe ga je om met de DMU en het inkoop proces van de klant?
 • Hoe presenteer je jouw aanbod onderscheidend en waardevol zodat klanten daadwerkelijk toegevoegde waarde zien?
 • De verschillende fasen van het Consultative Selling proces.
 • Alles oefenen aan de hand van de praktijkcase

Resultaat:

 • Je leert de eigen organisatie en producten of diensten onderscheidend en waardevol te positioneren en te verkopen.
 • Je leert de toegevoegde waarde voor de klant te verhogen, de offerte/order cyclus te verkorten en de relatie met de klant te verdiepen.
 • Je bent in staat om de klant daadwerkelijk een advies te geven, gebaseerd op jouw begrip van zijn situatie en behoeften.

Incompany op maat voor jouw organisatie

Deze training kunnen we ook Incompany verzorgen en hierbij zijn veel mogelijkheden. Graag hebben we persoonlijk contact om de mogelijkheden met jou te verkennen. 

Hoe gaat dat in zijn werk:

ANALYSE & VOORBEREIDING
Intake meetings om de sessies af te stemmen op het verwachtingspatroon en bouwen van specifieke cases.Op maat maken van het programma: de aanpassing van de training met specifieke cases, taal en look & feel. Lokale aanpassing van het programma. Validatie van de sessies door het projectteam.

TRAINING
Het blended training programma bestaat uit korte leermomenten om tussentijds nieuw geleerde vaardigheden beter in de praktijk te kunnen oefenen. Door de theorie in een online leerpad aan te bieden, kunnen we tijdens de workshops vooral veel oefenen met onmiddellijke toepasbare handvatten.

IMPLEMENTATIE & BORGING
Na het training programma willen we samen zorgen dat het geleerde ook in de praktijk zal worden gebracht. We betrekken hiervoor het management al in de ontwikkelfase van het programma. Door KPI’s af te spreken in de voorbereidingsfase,  kunnen we meten en evalueren of we doelstellingen hebben behaald. Tussentijds begeleiden we managers bij het coachen van deelnemers. Bij de evaluatiemeeting geven we aanbevelingen voor eventuele verbetering.

Personal Training leerpad

Het Personal Training leerpad is een combinatie van personal training en digitaal leren. Je kunt leren wanneer en waar het jou uitkomt, met mobiel, laptop en met persoonlijke aandacht van onze sales trainers. We maken gebruik van doelgerichte micro- en macro learning modules,
online kennismeting, action tips en face to face workshops met een sales trainer. Data, tijden en locatie stem je dus af met jouw personal trainer. Meestal duren deze trajecten ongeveer twee maanden.

Hoe gaat dat in zijn werk:

 1. Teams meeting tussen deelnemer en Mercuri Trainer
  • Afstemmen leerdoelstellingen
  • Bepalen leerpad online modules & personal training momenten
 2. Online Micro & Macro Learning
 3. Virtuele of face to face coaching 2 uur + Individueel Actieplan
 4. Online Micro & Macro learning
 5. Virtuele of face to face coaching 2 uur + Individueel Actieplan
 6. On line Micro & Macro learning
 7. Debriefing & evaluatie via Teams meeting

*Bij face to face combineren we de coaching sessies met één sessie van een halve dag

Investering €2080,- per persoon excl. BTW

Veel gestelde vragen


Wat kan ik verwachten te leren in het Consultative Selling programma?

Het Consultative Selling programma leert je hoe je jouw organisatie en producten of diensten op een onderscheidende en waardevolle manier kunt positioneren. Je krijgt inzicht in hoe je de toegevoegde waarde voor de klant kunt verhogen, de offerte/order cyclus kunt verkorten, en de klantrelatie kunt verdiepen. Daarnaast leer je hoe je effectief kunt omgaan met het besluitvormingsproces van de klant en je aanbod op een overtuigende manier kunt presenteren.

Is er certificering beschikbaar na het voltooien van het leertraject?

Ja, na succesvolle voltooiing van het leertraject ontvang je een certificaat van Mercuri International, wat jouw vaardigheden en kennis in consultative selling bevestigt.

Kan ik de training aanpassen aan mijn specifieke branche?

Absoluut, we bieden maatwerkoplossingen aan om te verzekeren dat onze training aansluit bij de unieke behoeften en uitdagingen van jouw branche.

Hoe kan ik mij aanmelden voor het leertraject?

Je kunt je aanmelden door contact op te nemen met ons via mercuri.nl/contact. Wij zullen je door het aanmeldingsproces leiden en alle benodigde informatie verstrekken.

Hoe lang duurt het leertraject?

De meeste deelnemers voltooien ons leertraject binnen twee maanden. Echter, de duur kan variëren afhankelijk van het individuele tempo en de gekozen modules.

Lees meer over onze trainingen

Sales trainingen overzicht

Sales training

Sales Management trainingen overzicht

Management training

Digital Learning Center

Digital Learning Center

Onze klanten

Lees meer